menu

Családireceptkönyv.hu

Naan - indiai lapos kenyér


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g liszt, 2 tk só, 7 g szárított élesztő, 3 ek olíva olaj, 3 dl víz

Elkészítés:


1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, az élesztővel és az olajjal, majd fokozatosan adjunk hozzá annyi vizet, hogy puha, de nem nedves, ragadós tésztát kapjunk. Jól gyúrjuk össze, majd tegyük egy kevés olajjal bekent tálba, fedjük le és hagyjuk 1 órát állni, hogy 2-szeresére keljen.
2. Vágjuk a tésztát 8 egyenlő részre (kb. 250 g egyenként) és egy nyújtófával formázzuk a darabokat kb. 1 cm vastagságú és 15 cm átmérőjű körré. Ezután tegyük a lepényeket lisztezett felületre és hagyjuk állni kb. 5 percet. Hevítsünk fel egy serpenyőt közepes hőfokra és szárazon, olaj nélkül süssük meg benne a lepényeket, míg megbarnulnak (kb. 5 perc összesen). Hagyjuk lehűlni őket.

Naan - indiai lapos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós-almás tekert
Diós-almás tekert

Tészta: A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Sajtos stanglik
Sajtos stanglik

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a mos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar A kenyér, ahogy én készítem
A kenyér, ahogy én készítem

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk