Kb. 1 kg-ra
A tésztához:
55 dkg búzaliszt (BL55), 10 dkg trappista sajt (reszelt), 25 dkg sertészsír, 2 csapott teáskanál só - jódozott, finomított, 3 db tojássárgája, 3 dl tejföl (20%-os)
A felületre:
1 db tojásfehérje, 15 dkg trappista sajt (reszelt), 3 csapott evőkanál köménymag - egész
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
Összegyúrom.
2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát.
Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak.
Derelyevágóval feldarabolom a tésztát egyforma nagyságú rudakká.
Lekenem tojásfehérjével a tésztát és megszórom sajttal és köménymaggal.
Sütőpapíros lemezre teszem a rudakat. Ebből a mennyiségből 4 nagy gáztepsi lesz.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép arany sárgára sütöm.
1. A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk és a tojássárgákkal összedolgozzuk. 2. Meleg helyen 1 órát pihente...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. Míg az élesztő felfut, addig a dagasztótálba belemérjük az összes többi hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat!Nem kell keleszteni!Szép könnyű tészta lesz. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapíros tepsibe pakolgatjuk egymá...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű