menu

Családireceptkönyv.hu

Sült csirke, friss almakompóttal


Írta:

Elk. idő: 45 min
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész GusztaHús csirkecomb, 4-6 kemény alma, kevés olaj, grill csirkefűszer, só, bors, fahéj, szegfűszeg, cukor, pár csepp citromlé

Elkészítés:


1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A combokat válasszuk szét, alsó és felső darabokra. Egy sütőedényt kenjünk ki olajjal, tegyük bele a húst, sózzuk, borsozzuk, és dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Forgassuk össze, fedjük le alufóliával, tegyük a forró sütőbe, és süssük 30 percet.
2. Az almát negyedeljük, vájjuk ki a magházát, és daraboljuk fel nagyobb darabokra. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá kevés cukrot, pár csepp citromlét, fahéj és szegfűszeg darabkát. Öntsük fel kevés vízzel, és kis lángon forraljuk fel.
3. Vegyük le a fóliát a combról, és pirítsuk tovább 5-6 percet. Kóstoljuk meg a kompótot, akkor jó, ha az alma még harapható, nem puha. Zárjuk el, és kanalazzuk ki kis tálkákba, úgy adjuk a sült mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A családunk egyik kedvelt ünnepi sültje. Egyszerűen elkészíthető, és van mellette lehetőség mással is foglalkozni. Az almakompót pedig mindig asztalra került, társa volt a töltött csirkének, de szerettük kanalazni magában is. Izgalmas, ha különböző fajta almákat főzünk meg, van, amelyik keményebb marad, van, amelyik puha lesz.
Azt gondolom, az ünnepnek nem arról kell szólnia, hogy a konyha foglyai legyünk. Egy is előkészülettel, szervezéssel, sok időt nyerhetünk.

Sült csirke, friss almakompóttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chelsea buns - Paul Hollywood
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Chelsea buns - Paul Hollywood

Helyezzük a lisztet és a sót egy nagy keverőedénybe, és addig keverjük, amíg alaposan összekeverjük. Készítsen egy kútat a liszt közepén és öntsön az élesztőbe. Melegítsük a tej...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borjúsült
Borjúsült

A húst megmossuk, szárazra töröljük. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával. A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús min...

Elkészítési idő: 110 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Mákos, diós bejgli
Mákos, diós bejgli

http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/makos-dios-bejgli/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilveszteri malackák
Szilveszteri malackák

A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugya...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk