menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos kínai csirke


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Bundához:
60-70 dkg csirkemell
2 db tojás, 12 ek liszt, 2 ek olaj, 6 ek étkezési keményítő, csipet só, 3 kk sütőpor, kb. 0,5 dl víz

Máz:
kb. 6 ek ketchup, 1-2 mk Erős Pista, 7 ek méz, 6 ek szezámmag, 1 mk ecet

Sütéshez:
min. 0,5 L olaj (ez függ a serpenyő méretétől, valamint attól, hogy mennyi húst szeretnénk egyszerre kisütni)

Elkészítés:


A megtisztított csirkemellet felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet. Ezekből az alapanyagokból sűrű masszát készítünk, majd több adagban beleforgatjuk a húst. A szezámmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. Ezután elkészítjük a mázat is: a ketchupot, Erős Pistát, mézet, ecetet és a szezámmagot elkeverjük. Mindenképpen érdemes kóstolgatni! A lényeg, hogy a picit édes, picit savanykás, picit csípős íz együtt domináljon.
A húst bő, forró olajban serpenyőben aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Ezután rögtön, még forrón beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük és tetszőleges körettel tálaljuk.
Nálam most kukoricás rizs volt mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:

Mindenképpen ajánlom a húsnak a serpenyőben, és több adagban történő kisütését. Én korábban pórul jártam, mert fritőzben sütöttem a gyorsaság és a kényelmem miatt, de az egész a rácsokba ragadt. Ezután az étel pedig a szemetesben landolt, majdnem a fritőz együtt, olyan mérges voltam. A takarítás hosszadalmasabb volt a főzésnél is.

Szezámmagos kínai csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Zöldséges rizses csirke
Zöldséges rizses csirke

1. A húst megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzá...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös szószban sült ínycsiklandó csirkecomb!
Tejfölös szószban sült ínycsiklandó csirkecomb!

Mossuk meg a citromot, majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, . Mossuk meg a zöldpetrezselymet, majd vágjuk apróra. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze. A tejfölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Sajtos-baconös csirkemell őzgerincformában
Sajtos-baconös csirkemell őzgerincformában

Első lépésként a  csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük meg tarkaborssal, majorannával és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sa...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - St-Galleni csirkemáj
Csirkemáj - St-Galleni csirkemáj

1. A májakat megtisztítom a szívektől, epétől, mindegyik májat kettészedem. 2. Összekeverem a borssal és a majoránnával, majd mindegyik fél májat egy-egy baconszeletbe tekerem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk