menu

Családireceptkönyv.hu

Takart a la mami, alias szlovák töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 2 h
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg darált sertéshús (lapocka), 2 kg savanyú káposzta, 2 db tojás, 12,5 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, só, bors, kömény, 4 nagyobb babérlevél, zsiradék, liszt, őrölt pirospaprika, 1 kisebb vöröshagyma a rántáshoz, tejföl ízlés szerint

Elkészítés:


1. lereszeljük a vöröshagymát és átnyomjuk fokhagyma présen a fokhagymát, a hús tetejére.
2. Megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, majd ez is megy a húsra.
3. Fűszerezzük ízlés szerint sóval őrölt borssal.
4. Ráütjük a 2 db tojást, majd összedolgozzuk.
5. Átmossuk hideg vízzel a káposztát, leöntjük a mosó vizet és kinyomkodjuk.
6. Az edény aljában elkészítjük az első réteg káposztából a fészket. Erre megy 2 db babérlevél, ízlés szerint egész bors és kömény.
7. A húsból gombócokat képezünk és úgy rakjuk a fészekbe, hogy ne érjenek össze.
8. Ismét káposzta jön, úgy, hogy kitöltse a réseket és eltakarja a gombócokat.
9. 6.-8. pontokat addig ismételjük, amíg a lábas meg nem telik.
10. Felöntjük hideg vízzel, hogy pont ellepje.
11. Felforraljuk majd kis lángon 1 óra és 15 percig gyöngyözve főzzük.
12. A kisebb hagymát apróra vágjuk és zsiradékon megdínyzteljük. Rátesszük a lisztet és átforgatjuk. Piros paprikát teszünk rá.
13. Felöntjük hideg vízzel és az így készített rántást ráöntjük a káposzta tetejére.
14. Óvatosan belekeverjük és tovább forraljuk.
15. 10 perc forralás után belehabarjuk a tejfölt és még 5 - 10 percig összeforraljuk.

Takart a la mami, alias szlovák töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Aranygaluska
Aranygaluska

A tejet meglangyosítjuk,1 dl kimerünk belőle,az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés porcukrot hoz­záadunk, kb.15 perc alatt fölfuttatjuk. Ez semmi bonyo­lultat nem jelent, mindössze...

Elkészítési idő: 2 óra 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
RAKOTT FÜSTÖLT CSÜLÖK
RAKOTT FÜSTÖLT CSÜLÖK

Elkészítés: A főtt csülköt felszeleteljük. A nyers burgonyát és a hagymát karikára vágjuk. Megfőzzük a tojást, közben olaj jal kikenjük a tepsit. Beletesszük a burgonyát, amit s...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás csirkemell spárgával és bébirépával
Gombás csirkemell spárgával és bébirépával

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott hagymával együtt, egy kevés olivaolajon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megpirított...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hühnereintopf „Marokko“ mit Bohnen und Gemüse
Hühnereintopf „Marokko“ mit Bohnen und Gemüse

Das frische Gemüse putzen und in kleine Stücke schneiden. Die Bohnen in ein Sieb schütten und mit kaltem Wasser abspülen. Die gewürfelten Zwiebeln und das Gemüse in Olivenöl le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk