1 fej saláta (annál szebb, minél színesebb, én most lollo rosso-t használtam), 2 kígyóuborka, 1 kis csokor újhagyma, 8 ek olívaolaj, 4 ek fehérborecet, Só, bors, 1 nagy gerezd fokhagyma
Az egyik kígyóuborkát meghámozzuk, magjait kikaparjuk. Feldaraboljuk, botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük az olívaolajat, ecetet, a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd ismét összemixeljük.
A salátát megmossuk, majd nagyobb falatnyi darabokra tépkedjük. A másik uborkát hosszában félbevágjuk, magjait szintén kikaparjuk, vékonyra szeljük. A hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a zöldségeket összekeverjük, végül összeforgatjuk az öntettel.
A salátának valókat folyó víz alatt megmosom, jól lecsepegtetem, és külön-külön felkockázom! Egy magasabb üveg tálba, sorjában mindenből rakok egy sort, a felkockázott feta sajtta...
Elkészítési idő: 15-20/perc Nehézség: KönnyűElőször a lilahagymát felszeljük egy kis tálkába, és rácsavarjuk a fél citrom levét (nem lesz erős hagyma íze, és a savanykás citom is megdobja). A jól megmosott zöldségféléket ap...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomot pürésítjük robotgéppel. A húst, sót, borsot, zsemlemorzsát, a paradicsom felét, a tojás és a zsályát összedolgozzuk. Belerakjuk formába, letakarjuk fóliával. 190 f...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Krompir oguliti, skuhati j posoljenoj vodi, ocjediti i sjeci na kocke ili po zelji. Dodati mu sad sve Ostale sastojke Pa zaciniti A Soli, biberom, sok limuna dodati, persun i p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű