menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliakifli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg finomliszt, 5 dkg étkezési keményítő, 20 dkg lágy vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor
A forgatáshoz:
vaníliás porcukor

Elkészítés:


A lisztet keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a keményítőt, a lágy vajat, a darált diót és a porcukrot, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tészta meglehetősen lágy, így betesszük a hűtőbe 20 percet pihenni.
A tésztából diónyi darabokat szakítunk, deszkán kukaccá sodorjuk, majd kiflivé hajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
180 fokos sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt világosra sütjük, majd még melegen, de már nem forrón vaníliás cukorban megforgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütéskor legyünk résen, mert nagyon gyorsan sül, könnyen megbarnul, így ne nagyon hagyjuk magára. A kifliket még melegen kell megforgatni a vaníliás porcukorban, de fontos tudni, hogy ekkor még nagyon törékenyek, érzékenyek, óvatosan dolgozzunk velük.

Vaníliakifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés - Gesztenyés rudak
Gesztenyés - Gesztenyés rudak

1. A lisztet elkeverjük csipetnyi sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, és még annyi tejet, hogy könnyen formálható tésztát kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Összekeverni, gyúrni, nyújtani és szaggatni. tojással megkenni, sütőben megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejberizs
Tejberizs

A rizst hideg vízben átmossuk, majd 2 dl vízzel feltesszük főni. Ha a vizet magába szívta, hozzáadjuk a tejet, a vajat és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön felforraljuk. Mire felfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta liszt nélkül
Palacsinta liszt nélkül

A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk