25 dkg zabpehely
1 teáskanál sütőpor
3 tojás
3 evőkanál kókuszolaj
4 dl tej
folyékony édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)
A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet és a sütőport. Fél órán át pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a palacsintához adjuk. Tetszés szerint ízesíthetjük különböző aromákkal a tésztát. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A lisztet, cukrot, tojásokat tálba tesszük, hozzáadjuk a szegfűszeget, sütőport és vaníliás cukrot. Összegyúrjuk, és egy aránylag kemény anyagot készítünk belőle. Amennyiben soknak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk a gyümölcsöket. Lábosba tesszük a héjakat annyi vízzel, amennyi éppen ellepi őket. Fölforraljuk, majd leszűrjük és leöblítjük. Ezt a művelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem. Az egyik sárga citromos massza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű