50 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű, 6 csésze csirke alaplé
Friss fűszernövények:
zeller, petrezselyem, kis babér, 2 csésze szikkadt kenyér kockára vágva, 1 pohár zsíros tejföl
A hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított kenyérkockákkal tálald.
Íme egy 5 perces leves, ami nem zacskós leves. Pár hozzávalót be kell szerezni az úton hazafelé, de aztán gyerekjáték az egész. Keverd e tasak tartalmát 4,5 dl vízhez, és ajánla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban levő vízbe dobjuk. A krumplinak kicsit több idő kell a fövésre, mint a brokkolinak. A brokkolit szétszedjük kis csokrocskákra, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. 2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajban apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, beletesszük a zúzát és az aprólékot, megszórjuk pirospaprikával, vízzel felengedjük és megsózzuk. 2. Amikor a hús félig m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű