menu

Családireceptkönyv.hu

Vörös lencse-fasírtok téli zöldségkörettel


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 csésze vörös lencse, só, 2 babérlevél, 4 evőkanál zabpehely, 1 kis csokor friss petrezselyem apróra vágva, 1 csésze gluténmentes zsemlemorzsa, 3 nagyobb sárgarépa kockákra vágva, 2 kisebb sütőtök kockákra vágva, 3 evőkanál szűz olívaolaj, 1 csapott mokkáskanál kakukkfű, 1 csapott mokkáskanál fehérbors

Elkészítés:


A lencsét beáztatjuk néhány órára. Utána feltesszük főni, enyhén sózott, babérlevéllel ízesített vízbe. Ha megpuhult leszűrjük, és kb. a felét ledaráljuk. A zabpelyhet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és pár perc alatt megfőzzük. Utána összekeverjük a darált, és az egészben hagyott lencsével, petrezselyemmel és pici sóval. Fasírtkákat formázunk a püréből, és zsemlemorzsában megforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, és 180 °C-os sütőbe 20 percre betesszük sülni. A sárgarépát és a sütőtököt az olajon megpirítjuk, majd egy kevés vízzel felengedve fedő alatt megpároljuk. Kakukkfűvel és fehérborssal ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csésze űrtartalma 2 dl.

Vörös lencse-fasírtok téli zöldségkörettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás tésztába tekert virsli, fantasztikus íz
Burgonyás tésztába tekert virsli, fantasztikus íz

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MENNYEI KÁPOSZTASALÁTA FŰSZERES CSIRKEHÚSSAL
MENNYEI KÁPOSZTASALÁTA FŰSZERES CSIRKEHÚSSAL

A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kockázzuk apróra. Ízesítsük a fűszerkeverékkel, és tegyük félre. A káposztát a külső levelek eltávolítása után reszeljük le. A céklát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Lecsó alaprecept
Lecsó alaprecept

A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük. A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával
Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával

Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk