menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösboros kakas (coq au vin)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész konyhakész kakas, 10 dkg vaj, 40 dkg salotta vagy sonkahagyma, 1 fej fokhagyma, 3 szál sárgarépa, 40 dkg apróbb szemű csiperkegomba, 15 dkg paradicsompüré, 7,5 dl testes vörösbor, 1 l tyúkhúsleves, só, bors, 2 babérlevél, 1 szál rozmaring

Elkészítés:


A kakast alaposan megtisztítjuk, szétbontjuk, a mellet csonttal együtt 4 részbe vágjuk, a combokat félbevágjuk. Sózzuk, frissen őrölt borssal bedörzsöljük.
A sonka- vagy salottahagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A fokhagymát félbevágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, karikára vágjuk. A gombát is megpucoljuk, leöblítjük.
A vajat felhevítjük egy vastag falú lábosban, majd a megtisztított sonkahagymát és a kakas részeit megpirítjuk minden oldalukon, majd kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a sárgarépát, a fokhagymát, a gombát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Apránként hozzáadjuk a vörösbort, átkeverjük, majd az elősütött hagymát és kakast visszarakjuk a lábosba, felöntjük annyi tyúkhúslevessel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a rozmaringot és babérlevelet, ha szükséges, sózzuk, és lefedve, takarékon magára hagyjuk. A hús minőségétől és a kakas korától függően 2-3 óra alatt puhára pároljuk, időnként ellenőrizzük, ha szükséges, levessel felöntjük.
Az omlósra főtt kakast a sűrű répás-gombás szaftjával, főtt burgonyával tálaljuk.

Vörösboros kakas (coq au vin)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándorné
Kólás kacsa
Kólás kacsa

Nem kell előre pácolni, csak egy nagyobb kiolajozott sütőtálba tegyük bele a kacsát, és öntsük rá a kólás levet. 180 fokon, alufóliával lefedve süssük 2 és fél órát. Félidőnél egys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás csirkemell
Fokhagymás csirkemell

A megmosott csirkemellet kiklopfoljuk, és beletesszük egy tálba. A tejbe (kb. annyiba, amennyi elfedi a csirkemellet) és belepréseljük a fokhagymát, majd ráöntjük a csirkemellekre...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ananászos-sonkás rakott csirkemell
Ananászos-sonkás rakott csirkemell

Az ananászt leszűrjük, késes aprítóval durvára daraboljuk. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az őzgerincformát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy mindkét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi Burkolt csirkecombok               lt csirke
Erdélyi Burkolt csirkecombok lt csirke

A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk