1 kg szarvashús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint majoránna, 1 db paprika, 1 db paradicsom, ízlés szerint só, ízlés szerint őrölt bors, ízlés szerint kalocsai őrölt paprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1.5 - 2 dl vörösbor, borókabogyó, egy kevés vegeta, 2 evőkanál zsír
A vöröshagymát a zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, a felkarikázott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és addig pirítjuk a húst, míg kifehéredik. Ekkor tesszük hozzá az őrölt pirospaprikát. Fordítunk rajta néhányat, majd mehet hozzá a vörösbor. Ha kell, hogy lepje a húst, vízzel potoljuk. Fűszerezzük.
Gyorsfőző edényben kb. 45 - 60 perc alatt készre főzzük.
Ha megfőtt, egy kis liszttel besűrítjük.
Mi főtt burgonyával és uborkasalátával tálaltuk.
A combokat először a forgójánál kettévágtam, majd mindegyik darabot még ketté, így nyolc kisebb darabot kaptam. Erős, fűrészes kés viszonylag könnyen vágta a csontot. Sóztam, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kockázott szalonnát süssük zsírjára, az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg rajta, a zöldfűszerekkel együtt. Adjuk hozzá a vadhúst is. Pirítsuk körbe. Öntsük fel a borral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vad- és a marhahús készítésének alapja a pácolás, melyet én 4-7 nappal a főzés előtt végzek el. A húst szépen lehártyázom, majd 1 centis szeletekre vágom. Mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hust megmossuk leszeleteljuk ,labasba rakjuk .Megpucoljuk a zoldsegeket es lereszeljuk ,ezt is ra szorjuk utanna johetnek a fuszerek .aztan johet az ecet es a viz .Oda tesszuk f...
Elkészítési idő: 1 ora kkb Nehézség: Könnyű