1 kg pacal 1 kg köröm 3 fej hagyma 0,5 dl olaj 1 db erős paprika 1 gerezd foki 2 db babérlevél 1 kk köménymag 1,5 kg burgonya
Fözni
A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erős lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA makarónit a szokásos módon megfőzöm, azaz bő sós vízben. A vöröshagymát megtisztítom és nagyon finomra aprítom. A megmosott és letisztított gombát és a főtt sonkát feldarabolom,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk a szezámmagot, nagyon óvatosan, hogy véletlenül se égjen meg, mert akkor kellemetlen kesernyés íze lesz. Ha szép zsemleszínűre pirult, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hártyáitól megtisztított húst bekenjük a mustárral, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 24 órát. Másnap a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és a serpenyőben felhevített o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű