menu

Családireceptkönyv.hu

Adventi málnás isler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg porcukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
2 tojássárgája
málnalekvár
20 dkg tortabevonó
szórógyöngyök

Elkészítés:


1. A lisztet összemorzsoltam a hideg vajjal, hozzáadtam a tojások sárgáját és a porcukrot, és gyors mozdulatokkal összeálló tésztává gyúrtam. Hűtőben pihentettem 10 percig.
2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtottam a tésztát, közepes méretű pogácsaszaggatóval karikákat készítettem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, egymástól 1-2 cm távolságra.
190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. Rácsra szedve kihűtöttem.
3. A tortabevonót (FinCarré - Lidl-ben kapható) vízgőz fölött felolvasztottam, a karikák felét megmártottam benne, megszórtam különböző szórógyöngyökkel, majd amikor a csoki megszilárdult, egy-egy üres karikával, málnalekvárral összeragasztottam. Napokig eláll.

Adventi málnás isler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas vajas keksz sütipecséttel
Fahéjas vajas keksz sütipecséttel

A puha (már épp olvadni kezdett) vajat habosra verjük a kétféle cukorral és a sóval, hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. A többi hozzávalót is a vajhoz adva puha tésztát ke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a lisztet. A tésztát kiöntjük egy kissebb sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 30 cm). 170...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Német almás sütemény
Német almás sütemény

1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22x33 cm-es sütőformát. 2. Egy keverőtálban kézi robotgéppel verjük habosra a tojást az olajjal. Adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói szelet
Somlói szelet

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk