Öreg tészta hozzávalók:fél kg kenyérliszt,1 dkg élesztő,3-3,5 dl víz.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk,és szobahőmérsékleten,fóliával letakarva egész éjszaka kelni hagyjuk.(12-14 óra).Ha nagyon meleg van akkor 4 óra múlva be kell tenni a hűtőbe,nehogy túlkeljen.
Kenyér hozzávalók:fél kg kenyérliszt,1 dkg élesztő,2-3 evőkanál olaj,2 teáskanál só,25dkg öreg tészta,3 dl víz.
A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk.
Mikor kész letakarjuk és 30 percig kelesztjük.Utána gyúrjuk át egy kicsit és még 15 percig pihen.
Kibéleljük a formát (nekem kacsasütő formám van) sütőpapírral és a megformázott kenyeret beletesszük.1 óra 15 percig lefedve kel.230 fokos előmelegített sütőbe tesszük,de előtte bevagdaljuk a tetejét és az edény tetejét valamint a kenyeret egy kisit bespricceljük vízzel.50 perc a sütés,de a vége előtt 5 perccel leveszem az edény tetejét,és úgy pirítom egy kicsit.
Mikor kész a forró kenyeret jól bespriccelem vízzel.Hűlés közben szépen becserepesedik.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és bors keverékébe bepácoljuk 1 egy órára. A csirkemellet apró kockákra vágjuk és egy evőkanál olivaolaj, só és...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és két evőkanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután 1 dl vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a tésztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát főzzük al dente-re lobogó, enyhén sós vízben. A főzés utolsó 1 percében merjünk ki fél bögrényit a tészta főzővizéből, majd dobjuk a bébispenótot a tészta mellé a vízbe....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt. 2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz