Hozzávalók a laphoz:
30 dkg kakaós keksz
15 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejszínhab
A kókuszos krémhez:
2 dl habtejszín
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A habot felverjük, a cukrot és a kókuszt belekeverjük és rásimítjuk a lapra, a kekszes alap másik felét is eldolgozzuk rajta és hűtőbe tesszük. A pudingport és a cukrot összekeverjük és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük a pudingot és ráöntjük a tésztára, hűtőbe tesszük amíg megszilárdul. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a csokoládékrémet, majd a puding tetején elkenjük és ismét hűtőbe tesszük legalább 2 órára, ezt követően szeletelhetjük.
A margarint és a tejet felolvasztjuk, utána beletesszük a többi hozzávalót. Tepsibe símitjük. Mázként csokit olvasztunk a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítést lásd részletesen a videó linkenhttps://www.instagram.com/hagymalekvar https://www.facebook.com/hagymalekvar
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. félórát hűtőben pihentetjük. Ezután két lappá nyújtjuk, a tepsi hátulján 190 fokon megsütjük. A krémhez a tejszínt habbá verjük, a túrót cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz