Tészta
40 dkg liszt
15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
2 púpos evőkanál porcukor
1 tojás
1 dkg élesztő vagy fél csomag porélesztő
fél csomag sütőpor
só
fél csomag vaníliás cukor
Ha kell, egy kis tej, hogy jól gyúrható legyen. Gyorsan kell vele dolgozni, mert vissza puhul.
1 kisebb üveg barack lekvár kell az egész sütibe.
A nyers tészta lapot megkenem a lekvár felével.
Rá a töltelék, ezek keverékéből egy rész:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom héja és leve
Három részre osztani a tésztát.
Egyik gombócot kinyújtani, nagy tepsibe tenni, alázsírozni vagy olajjal kikenni.
1 kisebb üveg barack lekvár kell az egész sütibe.
A nyers tészta lapot megkenem a lekvár felével.
Rá a töltelék, ezek keverékéből egy rész:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom héja és leve
Megint megy rá egy kinyújtott tészta, azt megkenjük a baracklekvár másik felével, rá újabb adag töltelék, rá az utolsó tészta réteg.
Villával végig szurkálni aljáig, hogy a gőz át tudja járni sütés közben.
5-ös fokozaton (8-ból) gáz sütőben fél óráig sütjük. Villanysütő esetében légkeverésesre tenném be 180 fokra, és nézegetném serényen, mikor lesz pirosas a teteje.
Csoki máz a kész, kihűlt sütemény tetejére
2 púpos evőkanál cukor
2 ek. kakaópor
2 kanál víz
Felmelegítjük, összekeverés után 10 gramm vajat adunk hozzá, hogy fényes legyen a máz. Inkább vizes legyen, mint masszás, de ne híg, folyós. Gyorsan, ügyesen eldolgozzuk a tészta tetején. Hagyjuk megdermedni, hűvös helyen tároljuk, majd mind befaljuk.
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy fazékba vizet kell feltenni a tűzre, amelyre rá kell helyezni egy hőálló üvegedényt, ha már forrni kezdett a víz. Ebbe kerülnek bele a csokigolyók, vagy kockák, amelyeket gőz f...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy tepsit vagy dobozt kibélelek folpackkal. Beleszeletelem az epret. A tortazselét elkészítem, ráöntöm. A túrót összetöröm a cukorral és a vaníliás cukorral. Felverem a cukrászhab...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, margarint, sót összemorzsoljuk, a tojást, a reszelt sajtot, a tejfölt adunk hozzá, jól összegyúrjuk, kissujjnyi vastagra sodorjuk. Tetejét megkenjük tojássá...
Elkészítési idő: 2 óara Nehézség: Könnyű