menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós sertéstarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


négy szelet csontos sertéstarja
egy evőkanál mustár
egy evőkanál olíva olaj+ 1 ek. olaj
fekete és színes bors keverék
zöld fűszernövények: egy szál lestyán, 6-8 kisebb levélborsikafű, petrezselyemzöld
egy lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 szelet paprika ( zöld és pritamin volt)
5-6 db. koktél paradicsom
só + 4 csipet vörösboros só

Elkészítés:


A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk.
A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket.
Frissen tartó fóliával befedjük és 24 órán keresztül hagyjuk a hűtőben pácolódni.
A sütés napján egy tepsit kiolajazunk, a húsokat papírtörlőre rakjuk.
Egy mozsárban összetörjük a színes borsot, ezzel jól bedörzsöljük, valamint megsózzuk és befektetjük a tepsibe.
A friss fűszernövényeket összetépkedjük, majd rászórjuk, köré rakjuk a hagymát, paprikát, rátesszük a húsokra a paradicsom szeleteket, minden hússzeletre teszünk egy csipet vörösboros sót.
Egy dl. vizet öntünk alá és alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.
Én most hideg sütőbe tettem , és amikor elérte a hőmérséklet 200 fokot, egy órán keresztül sütöttem, jól megpárolódott a hús. Ezt követően levettem a fóliát és rápirítottam, amikor a felső oldala megpirult, megfordítottam, ez további 35-40 perc volt.

Krumplipürével, párolt borsóval, kukoricával és színes nyári salátával tálaltam.

Omlós sertéstarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
 Zabpelyhes fasírt sütőben sütve
Zabpelyhes fasírt sütőben sütve

A zabpelyhet meleg vízben előáztatom, majd hozzáadom a darált húshoz és összekeverem a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírtot csinálnék. A tepsit kibélelem sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Sertésborda Savoyard módon
Sertésborda Savoyard módon

1. Tűzálló tálat nagyon vastagon kikenünk, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. 2. Ezután meghámozott, megmosott és karikákra vágott, előfőzött burgonyát teszünk bele úgy, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós szelet rizzsel
Lecsós szelet rizzsel

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják. A császárszalonnát vágjuk fel ízlés szerin...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cha gio - vietnámi tavaszi tekercs
Cha gio - vietnámi tavaszi tekercs

Forró vízbe beáztatom az üvegtésztát. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Felaprítom a nyers garnélát. Egy tálban összekeverem a töltelék össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk