krumpli
Hámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit tiszta konyhurára borítjuk pár pillanat alatt saját melegétől megszárad. Forró olajban (zsírban) megsütjük. Sokkal hamarabb sül meg, mint nyersen és finom ropogós:), belül omlós. Jó étvágyat!!!
A krumplit meghámozzuk és nyersen lereszeljük. Azután a tojással, a tojások sárgájával, a kukoricával, sóval, cayenne borssal vagy chiliporral és annyi liszttel, amennyit felvesz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrom a hozzávalókat, kisebb darabokat csípek ki belőle. golyókat gömbölyítek, a közepébe nyomok egy egy kis kovkára vágott sajtot. Megforgatom zsemlemorzsában és azonnal k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA rizstésztát kétszeres mennyiségű, forró, sós vízben főzzük puhára. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és kezdjük el rajta pirítani a megmosott, felcsíkozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű