Elkészítés
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé szeletelve
só, bors
1 nagy fej zeller reszelve
2 tojás
2 ek. kókuszliszt
1 ek. szárított petrezselyem (vagy pár szál friss apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 tk. Himalája só (ízlés szerint)
1/4 tk. őrölt bors
A körethez:
2 ek. kókuszolaj
1 fej hagyma szeletelve
2 kisebb cukkini szeletelve
25 dkg friss spenót
só, bors
2 gerezd fokhagyma zúzva
A csirkemell filét vágd szeletekre, ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki. Csirkemell helyett készítheted pulykamellből vagy sertésből is A zellert hámozd meg, reszeld meg kislyukú reszelőn. Sózd meg picit, hagyd állni, majd a levét nyomkodd ki. A tojásokat verd fel, keverd bele a zellert, a kókuszlisztet, a petrezselymet, fokhagymát és ízesítsd sóval, borssal. A hússzeletekre a kezeddel nyomkodd rá a masszát, forró serpenyőben kevés olajon süsd pár percig a hús mindkét oldalát. Tedd őket egy kizsírozott tepsibe vagy lapos jénai tálba és 180 fokos sütőben süsd aranysárgára. Amíg a hús sül, készítsd el a köretet. Egy nagy serpenyőben melegítsd meg az olajat, pirítsd meg rajta a szeletelt hagymát, add hozzá a cukkinit, a fokhagymát, és magas lángon kevergetve pirítsd meg. A cukkini gyorsan készen van, a spenótot csak a végén add hozzá, forgasd össze a cukkinival és 2-3 percig még pirítsd. A végén ízlés szerint sózd és borsozd. Tálaláskor adhatsz hozzá kókusztejfölt vagy kesutejfölt, akik ehetik, reszelt sajtot is tehetnek rá.
1. A pulykamell szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem és megsózva félreteszem. 2. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot öntsd egy tálba, nyomd bele a fokhagymát, és jól keverd össze. A csirkemelleket mosd meg, vágd kisebb darabokra, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Forgasd be...
Elkészítési idő: 15-25 perc Nehézség: Könnyű1. A felhevített zsiradékon megfuttatjuk a hagymákat. 2. Rádobjuk a feldarabolt májat, és nagy lángon pirítjuk rövid ideig (kb. 3-5 perc). 3. Mérsékeljük a lángot, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkinit, a parasztkolbászt és a sonkahagymát karikákra, a csirkemellet és a többi hozzávalót kockákra vágjuk. A húst sózzuk, befűszerezzük, és állni hagyjuk 15-20 percet. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű