menu

Családireceptkönyv.hu

Almás sütemény


Írta:

Elk. idő: 90perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
25 dkg margarin
45 dkg liszt
1 cs sütőpor

Töltelék:
1 kg alma
3 dl Extra Jam (baracklekvár)
4 tojás fehérje
10 dkg porcukor


Elkészítés:


A tésztához a porcukrot kihabosítjuk alaposan a tojás sárgákkal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. 30 dkg-ot leveszünk a tésztából és mélyhűtőbe tesszük.

A maradék tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, majd megkenjük a lekvárral.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán egyenletesen. A fehérjéket a cukorral felverjük keményre, majd az alma tetején elsimítjuk. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből és a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a hab tetejére.

Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Megvárjuk míg labgyosra hűl, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Almás sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dán briós diós mogyorokrémmel töltve
Dán briós diós mogyorokrémmel töltve

-a tészta hozzávalóit a kenyérsütögépbe adagoljuk és elinditjuk a dagasztó+ kelesztő programot -ha nincs kenyérsütö ...és kézzel dagasztjuk előbb az élesztöt kevés tejben felfu...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
 Gyors mákos szelet
Gyors mákos szelet

Habosra kikeverjük a cukrot az tojássárgájával a fehérjét habbá verjük., majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet a sütőporral, a darált mák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Expressz hamis leveles barackos táska
Expressz hamis leveles barackos táska

A liszteket összekeverjük, hozzámorzsoljuk a vajat, ezután hozzákeverjük a por élesztőt, a sütőport, sót, xilitet, és a meleg tejet. Átgyúrjuk lisztezett deszkán. Kinyújtjuk, megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kalapos - túrós zsemle
Kalapos - túrós zsemle

A zsemléket „lekalapozzuk”  Úgy vágjuk le a tetejét, hogy azt a végén vissza fogjuk rakni (kb. 1/3 – ¼ részét). A zsemle belét kiskanállal kiszedjük. A zsemle ne legyen túlságosan...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk