30 dkg csicseriborsó
40 dkg csirkemellfilé
5 dkg vaj
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
2 dl főzőtejszín
A csicseriborsót egy nappal előtte beáztatjuk enyhén sós vízbe. (Ha konzerv, előfőzött csicseriborsóból készítjük, nem kell beáztatni, és a főzési idő is lerövidül.) A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd kevés olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk. Amikor színe lesz, felengedjük 2 dl vízzel, és botmixerrel összepürésítjük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a rozmaringot, és felöntjük még 5 dl vízzel. Addig főzzük, míg a csicseriborsó megpuhul (kb. 30 perc). Beletesszük az előzőleg kockára vágott csirkemellet, majd forralva 5 perc alatt készre főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, összemelegítjük (már nem forraljuk), majd kiszedjük belőle a rozmaringot. Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel, snidlinggel.
A köménymagból teát főzünk és leszűrjük. Rántást készítünk és púpos tojást sütünk. A vízbe teszünk apró laskát, majd a leszűrt teát a kockára vágott tojást majd a rántást. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserűfogat eltávolítjuk. 2. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés A megtisztított zöldségeket kockákra vágom és olajon egy kicsit megpirítom, és jól megsózom. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Miután puhára főztem a zöldségeket összeturmixol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, a zöldborsót beledobjuk, és ha újra felforrt 7 percig főzzük, hozzáadva a sót és az egész újhagymákat. A főzési idő végeztével az újhagymákat kiemeljük, bele...
Elkészítési idő: 7 perc Nehézség: Könnyű