3 nagyon érett vagy túlérett banán
125 ml növényi olaj
2 nagy tojás
100 g lágy barna cukor (helyettesítheted édesítővel is)
225 g liszt
3 evőkanál jó minőségű, átszitált kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
Melegítsd elő a sütőt 200° C-ra, és a muffinsütőbe tedd bele a muffinkapsznikat. Pépesítsd a banánokat egy villával vagy botmixellel, majd add hozzá az olajat, a tojást és a cukrot. Egy külön edényben keverd össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, majd keverd hozzá a banános keverékhez, hogy csomómentes masszát kapj, majd kanalazd az előkészített muffinpapírokba.
Az előmelegített sütőben 15-20 percig süsd, hogy a muffinok felemelkedjenek és jól átsüljenek.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejben, a cukorral, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát.......... Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót. A tészta hozzávalóit összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFriss gesztenyébõl igen ízletes és egészségkímélő gesztenyemasszát is készíthetünk. Ebben az esetben kb. fél óráig kell fõzni, hogy teljesen puha legyen. Még melegen mind a külsõ,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barackokat megmossuk, félbevágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű