Az alaphoz
25 dkg zabkeksz
6 ek. olvasztott vaj
A sajtkrémhez
2 doboz lágy krémsajt (Mascarpone, Philadelphia stb.)
2,5 dl tejszín
3 egész tojás + 2 tojássárga
25 dkg porcukor
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 ek. holland kakaópor
4 ek. Kahlua kávélikőr (elhagyható)
fél tk. vaníliaaroma
fél mk. őrölt fahéj
A csokoládémázhoz
25 dkg legalább 70 százalékos étcsokoládé
175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral egy kerek, kapcsos tortaformát.
A kekszet daráld apróra, majd az olvasztott vajjal keverd össze. Amikor jól összeállt, nyomkodd el egyenletesen az előkészített tortaformában.
A guszta sajttorta krémjéhez robotgéppel keverd össze a sajtkrémet és a tejszínt. Továbbra is kevergetve add hozzá egyesével a tojásokat, majd a tojássárgákat, a porcukrot, végül a fahéjat. Kevergesd 2-3 percig. Jöhet bele a kakaópor és a vaníliaaroma, keverd még legalább fél percig.
A gőz fölött megolvasztott csokoládét és a kávélikőrt már fakanállal keverd a sajttorta különleges krémjébe.
Töltsd a krémet a tortaalapra, majd félig vízzel megtöltött tűzálló edényre helyezve a tortaformát, told az előmelegített sütőbe, és süsd másfél órán át. A sütési idő lejártát követően kapcsold le a készüléket, de a csokis sajttortát még hagyd 45 percig a zárt sütőben.
Kivéve a sütőből várd meg, hogy a sajttorta teljesen lehűljön, majd tálalás előtt, fóliával letakarva legalább 6 órát pihentesd a hűtőszekrényben is.
Elkészítem a piskótát.Előmelegítem a sütőt 200 C°-ra. Szétválasztom a tojásokat.A sárgáját habosra kikeverem a vaniliás cukorral,a cukorral.A lisztet összekeverem a sütőporral.Hoz...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: KönnyűLeírás: Az arányok most nem patika pontosságúak, egyszerűen azért, mert nem volt időm méricskélni, de nem tolok ki Veletek, 90% - ban valós adatok szerepelnek a receptben. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét a cukor kb. felével és a csipetnyi sóval kemény habbá. A tojássárgákat a maradék porcukorral habverővel keverjük fehéredésig. A tojáshabot ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű