33 dkg liszt
27 dkg vaj
6 ek. tej
7 tojás
27 dkg porcukor
20 dkg darált dió
6 teáskanál holland kakaópor
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.(Nem tévedés, cukor nem kell bele.) A hűtőbe rakjuk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kézi mixerrel a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a kakaót.
Három részletben hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjéket.
A hűtőből kivett tésztát kétfelé osztjuk, jól lisztezett munkalapon először az egyik felét nyújtjuk a tepsi méretére. Kibéleljük vele a tepsit és ráöntjük a diós-kakaós masszát, elegyengetjük, ha szükséges.
Kinyújtjuk a másik lapot, feltekerjük a nyújtófára és óvatosan – és lehetőleg minél pontosabban – a töltelék tetejére forgatjuk.
Villával jól megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ekkorra a felső tésztaréteg egészen halványan kezd pirulni, de nem kell tovább sütni, nehogy a töltelék kiszáradjon.
Vékony réteg porcukrot szórunk a tetejére, és kihűlve vágjuk fel.
30x30-as nagy gáztepsihez
A túrót botmixerrel elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát. A gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A puha vajat, a cukrot, a sót robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűAmestecam ingredientele si bagam in frigider pana cand facem umplutura Umplutura : .curati merele de coaja si le dam pe razatoarea mare apoi le calim impreuna cu zaharul si s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztõporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű