menu

Családireceptkönyv.hu

Esterházy csirkeragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemellfilé
A páchoz:
kb. 2 evőkanál mustár
1 vöröshagyma, durvára szeletelve
bors
3 babérlevél
olaj
Valamint:
20 dkg sárgarépa – kockázva
20 dkg fehérrépa – kockázva
1 nagyobb vöröshagyma – finomra aprítva
2 babérlevél
1 dl száraz fehérbor
3 dl tejföl
citromlé
kb. 1 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt

őrölt bors
pici cukor

Elkészítés:


Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. (Az sem baj, ha két éjszakát pácolódik.)

Másnap eltávolítjuk belőle a hagymát, a babért, majd egy szélesebb teflon serpenyőt felforrósítunk, és a pácos-olajos húst benne jól átforgatjuk, majd fedő nélkül pároljuk, és megvárjuk, amíg a hús a levét elveszíti. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget, a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd együtt dinszteljük pár percig. Beledobjuk a babért, meglocsoljuk a borral, és kevés vízzel, lefedve takarékon puhára pároljuk.

A tejfölből és a lisztből kevés vízzel (attól függ, mennyi mártást szeretnénk) habarást készítünk, az ételt behabarjuk. Mustárral, pici cukorral és kevés citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.

Esterházy csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkehusis alagút
Csirkehusis alagút

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tarhonyás csirkemell
Tarhonyás csirkemell

A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig d...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörben pácolt csirkecombok sütőben
Sörben pácolt csirkecombok sütőben

A csirkecombokat megmossuk és egy tálba tesszük. A zúzott fokhagymát a mustárba keverjük és hozzáadjuk az olajat is és a fűszereket. Ezzel átkenjük a combokat és felöntjük a sörrel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk