3 ek. olaj
1 közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva
2+4 kisebb gerezd fokhagyma
1 kg érett paradicsom
2 dl paradicsomlé
4 dl alaplé
8-10 bazsalikomlevél
só, frissen őrölt bors
15 dkg félkemény kecskesajt
3 dkg tisztított pisztácia, zúzva
A sütőt 200 fokra előmelegítem. A paradicsomokat a sima végükön kereszt alakban beirdalom, tűzálló tálba teszem, meglocsolom 1-2 kanál olajjal, mellészórok 4 gerezd kicsit megroppantott fokhagymát, bazsalikomszárat és egy félórát sütöm. Óvatosan meghámozom, feldarabolom. Ezt a lépést kihagyhatom, ilyenkor egy vastag falú serpenyőt felhevítek, és a fent említett formában, lefedve 20 perc alatt átsütöm a paradicsomokat. 10 perc után fordítsuk meg őket. Így nem lesz annyira koncentrált az ízük.
Egy 2-3 literes lábosban, közepes lángon olajat hevítek. Rászórom a hagymát, finoman sózom, és 4-5 perc alatt folyamatosan kevergetve puhára fonnyasztom. Egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy hamarabb megpuhuljon. Ráreszelem a két gerezd fokhagymát, pár másodpercig pirítom, majd hozzáforgatom a paradicsomot. A kicsorgó levét és a sült fokhagymát is felhasználom. Hozzáöntöm a paradicsomlevet és az alaplevet is, sózom, borsozom és 10 percig forralva, lefedve főzöm. Botmixerrel krémesítem.
A bazsalikomleveleket egy magas falú mérőedénybe teszem, rámerek fél merőkanálnyi levest, és ezt is pürésítem. Összekeverem, egyszer összemelegítem, sózom, borsozom, és ha túl savanyú, pici cukorral ízesítem, majd az egészet hidegre hűtöm. A kecskesajtból golyókat formázok, meghempergetem őket a zúzott pisztáciában, és a hideg levessel tálalom.
A tojásokat egy mélytányérba beleütöm, hozzáadom a sót, a borsot és a zsírt. Egy villával jó alaposan szétnyomkodom benne a zsírt, hogy minél kisebb darabokban legyen benne. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskóták felét lekapcsolható oldalú sütőformába rakjuk, minél szorosabban és kanalazunk rá néhány evőkanál kávét. A mascarponét, a cukrot, a joghurtot és a vaníliás cukrot kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű