3 ek. olívaolaj
680 g csirkemellfilé vékony csíkokra vágva
2 bögrényi csiperkegomba felszeletelve
1 hagyma felszeletelve
3 bögre csirkeleves alaplé
1 és 1/2 bögrényi zsíros tejszín
1 bögre likőrbor
3 bögrényi nyers penne tészta
1 bögre reszelt parmezán
só, bors
friss petrezselyem
Olívaolajon süsd át a csirkemelleket, sózd, borsozd.
Szintén olívaolajon pirítsd át a gombát és a hagymát, sóval, borssal, egy nagy lábosban. Add hozzá a csirkét.
Öntsd fel húsleves alaplével, add hozzá a tejszínt, a likőrbort, majd a tésztát. Hagyd fedő alatt kis lángon addig, amíg a tészta meg nem puhul.
Szórd rá a parmezánt, majd tálalás előtt hintsd meg petrezselyemmel.
A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. A lisztet keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a túrót, az olívaolajat, a sót és a tejet, majd gyúrjuk össze. Osszuk három részre a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már j...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes