3/4 bögre zabpehely
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 bögre porcukor
1/4 bögre barna cukor
2 bögre málnalekvár
1 mk. vaníliaaroma
csipet só
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki alufóliával egy kerek tortaformát, majd nagyon vékonyan kend meg olajjal.
Keverd habosra a porcukrot az olvasztott vajjal és a vaníliaaromával. Add hozzá a lisztet, amelyben elkeverted a csipet sót és a zabpelyhet, ami még az egészségedet is védi. Addig kevergesd, amíg könnyen formálható, omlós tésztát kapsz. Tedd félre a morzsasüti tésztájának nagyjából a harmadát.
Simítsd el a zabpelyhes tésztát az előkészített tortaformában, kend meg a málnalekvárral, majd morzsásan szórd meg a félretett tésztával.
Süsd kb. 35 percig, vagy amíg szépen megpirul a teteje. Szeletelés, tálalás előtt legalább két órát hagyd pihenni.
Össze keverem a nem folyékony hozzávalókat . Hozzá keverem a tojássárgáját, a tejet, majd az olajat. Hozzá adom óvatosan a tojásfehérje habot. Én egy merő kanállal öntök a kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított krumplit kockákra vágva, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és krumplinyomón átnyomjuk. ( A levét félretesszük, és ha már nem forró, lehet használni a dagasztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrjuk össze, majd két szilikonos zsírpapír közt (vagy szilikonos nyújtófával) nyújtsuk ki a tésztát. Ezután linzer formával szaggassuk ki. (14 db. keksz lesz bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű