4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint (friss)
2 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük.
Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot.
230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
Zöldsalátával és tejföllel tálaljuk.
Lehet bele mazsola, de én nem szoktam. A sült v főtt céklát kockákra vágom, a hagymát vékonyan felkarikázom. A garam masalát a közes lángon felmelegített olajon 20 másodpercig pirí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk...
Elkészítési idő: - Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Reis mit der doppelten Menge Wasser in einen Topf geben und abgedeckt zum Kochen bringen. Dann die Temperatur stark reduzieren und den Reis ca. 40 Min. ganz leicht köchelnd gar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű