menu

Családireceptkönyv.hu

Piskóta alaprecept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 egész tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1/4 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:


Válasszuk szét a tojásokat, külön tálba a sárgáját, külön tálba a fehérjét.
A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a 6 evőkanál. kristálycukorral, majd adjuk hozzá az 1 evőkanál olajat.
Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához.
Végül forgassuk hozzá a lisztet, óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt (csak alul, oldalán nem, azt a végén, ha kihűlt éles késsel körbe vágjuk) torta formába öntsük bele a piskóta tésztát, majd 175 C-ra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. Hűtőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


23 cm-es tortaformához

Piskóta  alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Piskóta alaprecept
Piskóta alaprecept

1. A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. 3. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Keksztorta
Keksztorta

A csokikat a vajjal felolvasztottam, beleöntöttem a tejszínt és mikor picit hűlt beletettem a kanál mézet. A kekszet beletördeltem. Nagyon törékeny kekszről van szó, én csak kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
FEKETE KÁVÉS KRÉM TORTA
FEKETE KÁVÉS KRÉM TORTA

tészta... .a tojásokat ketté válasszuk és a sárgáját jó habosra kikeverjük a cukorral míg ki nem ""fehéredik""..a lisztet összekeverjük a sütőporral... a tojás fehérjét kemény hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Habos bajor krémtorta
Habos bajor krémtorta

A rumba áztatjuk a mazsolát, és a felaprózott narancshéjat. A zselatint kevés vízben elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, citromhéjja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk