1 gomba konzerv
10 dkg tömlős krémsajt
1 közepes vöröshagyma
6 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 l csirke alaplé
3 púpozott ek finomliszt
5 ek napraforgó olaj
megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük.
Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómentesre keverjük.
Felöntjük 3 dl tejjel, csirke alaplével, és felforraljuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a maradék 3 dl tejjel, és besűrítjük vele a levest.
Egy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokh...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKét liter vízbe megtisztított,megmosott egrest teszünk.Csipet sóval és 4 evőkanál cukorral felforraljuk.Ízesítésnek finomra vágott kaprot teszünk bele. Mikor megfőtt ,behabarjuk ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral. Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz. A halcsontok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. Kevergesd folyamatosan, amíg fel n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű