Haldereka, halpatkó
Fej, farok
1/2 kg vhagyma
2 db halászlékocka
Só, pirospaprika
Fazékba hagyma kocka, fej, farok, víz - 1 jó órát főz
Halhúst lefejt, paszíroz, fazékba vissza, felforral.
Bele 1 tk paprika, 2 halászlékocka, só - másfél órát főz.
A halcsontokat külön (kevés) vízben 1-2 órát főz (enyvet készít), majd leszűr.
A végén bele az enyv és a patkók.
A lé lefagyasztható, felengedéskor belefőzni a friss patkót. Olyan mint új korában.
1. A zöldségeket megpucolom. 2. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon megfuttatjuk. A zúzát ellenőrizzük, hogy kellően meg van e tisztítva, majd kétfelé vágjuk, a hagymához adjuk, és kevergetve feh...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni. A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy res...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesTisztítsuk meg a halakat. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát, egy icipici erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány percig, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű