4 db nagyobb krumpli, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db csípős hegyes zöldpaprika, 3 db chili paprika, 2 db zöldségleveskocka, só, őrölt fekete bors, őrölt pirospaprika, zellerlevél, petrezselyem, 1 szelet füstölt szalonna, 0.5 szál füstölt csípős parasztkolbász, 1 ek liszt, 1 dl tejföl, olívaolaj
1. A zöldségeket megpucolom.
2. A hagymákat, petrezselyem és zeller leveleket aprítom, a répát, petrezselyem gyökeret, zöldpaprikát, chilipaprikát felkarikázom, a krumplit és a paradicsomot kockára, a szalonnát apróra vágom.
3. Egy lábasban kevés olajon megsütöm a szalonnát, ezen megpirítom a hagymákat, majd beleteszem a zöldségeket.
4. Megszórom liszttel, feleresztem vízzel, fűszerezem.
5. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak.
6. Beleteszem a karikára vágott kolbászokat.
7. Öntök bele kevés tejfölt, megszórom pirospaprikával.
8. Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és egy chili paprikát.
A hagmát felcsíkozzuk, a margainom medinszteljük, majd beletesszük a paradicsom pürêt, jól elkavarjuk. Felöntjük a csontlével, megsózzuk, beletesszük a csíkokta vágott uborkát, kap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a felcsíkozott csirke husit megpirítom. Felöntöm vízzel, beleteszem a felkarikázott sárgarépát és a leveskockát. Mikor a hús és a répa megfőtt belerakom a kukoricát és a...
Elkészítési idő: 40-60 Nehézség: Könnyű1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni. 2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű