60 dkg marhahús vagy sertéshús
1,5 kg burgonya
vegyes leveszöldség
1 nagy vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
zsír vagy olaj
só
bors
1 db paprika
1 db paradicsom
pirospaprika
babérlevél
1 mokkáskanál őrölt kömény
2-3 leveskocka
A galuskához:
1 db tojás
4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a tojás felvesz)
Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót is (a burgonya kivételével). Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet.
Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, amikor forr, beleteszem a felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.
Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk. Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat kis kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, ízesítjük ételízesítővel. Mikor a répák félig puhák, hozzáöntjük a zöldborsót lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hust kockakra , a hagymat pedig aprora vagtam. Keves olajon a hagymat uvegesre paroltam. Beletettem a a kockazott hust, es egyutt addig paroltam ameddig a hus kifeheredett. Fu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes