menu

Családireceptkönyv.hu

Újházy tyúkhúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5-2kg-os tyúk
3 szál sárgarépa
2 szál fehér répa /gyökér/
1 zeller gumó
zeller zöld
1 db kisebb karalábé
1/4 kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg karfiol
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma

ételízesítő
egész bors
gyömbér
szerecsendió virág

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk.
Elkészítés:
A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket. Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket a gomba, zöldborsó és a karfiol kivételével. Ezeket két-három merőkanál levesben külön főzzük meg. Kis lángon csak gyöngyözve forraljuk a levest. Ha a tyúk megpuhul zárjuk el a lángot és a levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át. A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva és a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bajai halászlé
Bajai halászlé

1. A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dea
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

Két egész, tisztítatlan fej fokhagymát megszórunk egy kis sóval, meglocsolunk olívaolajjal, és szorosan alufóliába becsomagoljuk őket. 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk kb. 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rókagombaleves pirított zsemlekockával
Rókagombaleves pirított zsemlekockával

A gombát megtisztítom, megmosom, majd szeletekre vágom. A petrezselyem zöldjével is hasonlóan járok el, de azt apróra vágom. Közben fazékban a vajat lassú tűzön megolvasztom, és me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Koma leves
Koma leves

A babot a főzés előtti este megmossk, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. 1 éjszakán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, tiszta, sóval ízesített vízben majdnem teljes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk