1,5 kg ponty, kb. 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta
1. A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !).
2. A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt.
3. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát.
4. Erős tűzön kb. fél óráig forralom.
5. Főtt halászlétésztával tálalom.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kisebb kockákra vágva tegyük be 180 C-ra előmelegített sütőbe 20 percre. Közben a kókuszolajat melegítsük fel. Vágjuk apróra a hagymát és pirít...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesTedd a Tamarindokat egy tálba, önts rá 2-3 dl vizet, hagyd ázni 10 percig, majd facsard, csavard ki, önts hozzá még több vizet, hogy több tamarind juice-t kapj. Hevíts olajat egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát lepirítom, megfuttatjuk a lisztet. Felöntjük paradicsomlével, paradicsomsűrítménnyel és annyi vízzel, hogy a fazék 3/4-ig legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, kis füstölt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst és a zöldségeket összevágjuk, a hagymát felkockázzuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a húst, fűszerezzük, fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük a zöldségeket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű