440 g édesburgonya (batáta)
2 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
2 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
2 kávéskanál római kömény - őrölt
2 kávéskanál garam masala
700 ml alaplé - zöldség
200 ml kókusztej
só
bors - fekete (tört)
Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kisebb kockákra vágva tegyük be 180 C-ra előmelegített sütőbe 20 percre.
Közben a kókuszolajat melegítsük fel. Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk üvegesre. Vágjuk fel apróra az újhagymát és adjuk a vöröshagymához. Pár percig kevergessük, majd adjuk hozzá az időközben megsült édesburgonyakockákat.
Reszeljük hozzá a kis darab gyömbért, öntsük fel a zöldségalaplével, adjuk hozzá a fűszereket és végül a kókusztejet. Főzzük a levest még 8-10 percig.
Botmixerrel pürésítsük a levest, krémes állagúra.
Kókusztejjel vagy tejföllel tálaljuk az elkészült édesburgonya krémlevest.
A hagymát apróra vágjuk és a felovasztott vajon megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott krumplit és almát, a borsokat, a sherry-t és 5-10 percig dinszteljük ezt is. Felöntjük az ala...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A póréhagymát és a brokkolit megfuttatjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával. Felöntjük vízzel, kb 25 percig fedő alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a pulykanyakat leforrázzuk és leöblítjük. A nyakat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tűzről lehúzva, hogy h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes