2 ek liszt, zsír, 1 hagyma, vegeta, paprika, ecet, köménymag, húsleveskocka, babérlevél, tejföl, petrezselyem, 4 tojás
Zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tűzről lehúzva, hogy heve elszálljon fűszerpaprikát, oldunk a magyaros, fűszeres rántásban. Azonnal hideg vízzel felengedjük, hogy a paprika meg ne égjen. Babérlevéllel, ecettel, marhahúsleves kockával, ha szükséges, sóval ízesítve egy pikáns levest kapunk. Jól kiforraljuk, majd simára kevert tejfellel, és egy nagy csokor finomra vágott petrezselyem zölddel pár percig főzzük.
Nagyjából egy lábasnyi vízre van szükség, ami nem lobogva forr (=gyöngyözve!!!). Annyi kanál ecetet öntsünk a vízbe, ahány tojást készítünk, ezek után tegyük bele a tojásokat merőkanállal a forró vízbe, majd várjunk három percig, és vegyük ki! A tojás fehér része így köpenyként veszi körbe a sárgáját, amely még egy kicsit folyós. Frissen készítve a tálalt levesbe helyezzük bele
A vajon meg dinsztelem. virsli, lime kakukkfű és a tárkony kivételével az összes hozzávalót. Ha zöldségek megpuhultak, hozzáadom a virslit, lime-ot, kakukkfüvet és a tárkony 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. 2. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a pap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,5 l víz + 0,5 l paradicsomlé 6 kanál cukor 1 kanál só ----------------------------------------------------------- ezt felforralni 3 dl hideg víz + 4 ek. liszt --> kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót megdinsztelem olajon, hozzáadom a felkarikázott zöldségeket. Kicsit pirítom őket, majd meghintem pici cukorral, liszttel és a pirospaprikával, majd felöntöm vízzel. Pu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű