1 nagy fej cékla (nyers)
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
feketebors (őrölt)
2 csipet petrezselyemzöld
1 evőkanál tejszín
600 ml alaplé - zöldség
Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk.
Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához.
Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük a zöldségalaplével (ennek híján vízzel) és 30 percig főzzük a levesünket.
Amikor a zöldségek megpuhultak a levesből kiveszünk egy-két merőkanálnyit, amit botmixerrel pürésítünk, majd visszaöntjük a leveshez. (Ez a folyamat el is hagyható) :)
Kevés petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.
1. A megtisztított és jól megmosott tyúkot hideg vízben feltesszük főni. 2. Amikor felforrt, habját leszedjük és sózzuk. Kíméletesen főzzük. Ameddig hab van a tetején (úgy 30-4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db répát ,1 db zöldséget , nagy lyukú reszelőn lereszeltem,kicsike darab káposztát nagyon vékony csíkokra vágtam,meg hagymát is ,olajon pároltam reszeltem rá gyömbért tettem rá 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet a cukorral és a fűszerekkel együtt egy kisebb fazékba öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt, beforraljuk és elzárjuk a lángot. Kissé leh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű