20 dkg hal (filézett afrikai harcsa )
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes db sárgarépa
1 kis db zeller
1 db fehérrépa
1 db babérlevél
2 db chili (paprika)
0.5 db citrom
2 ek olívaolaj
1 csapott ek étkezési keményítő
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1.5 dl víz
A megtisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon elkezdjük dinsztelni.
A zöldségeket megtisztítjuk, gyufaszálnyi vékony csíkokra szeleteljük vagy reszeljük és a hagymához adjuk a felszeletelt fokhagymával együtt.
A zöldségekhez adjuk a vékonyan felszeletelt csilipaprikát és 10 percig fedő alatt pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 1,25-1,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és a leves alaphoz adjuk a babérlevelet.
Miután felforrt a lé, lassú tűzön főzzük 10-15 percig.
A halat előzőleg besózzuk és 2x2 cm nagyságú kockákra szeleteljük.
A leves alaphoz adjuk a citromkarikákat, a halat és 10-12 percig főzzük közepes lángon.
A habaráshoz a keményítőt, a tejszínt és kevés vizet jól elkeverünk, a leveshez adjuk és sűrűre főzzük, de nem forraljuk.
Ezzel a leves elkészült. 15 perc pihentetés után tálalhatjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPieptul de pui se spală și se taie cubulețe. Acestea se pun la fiert împreună cu zarzavatul întreg și puțină sare. După ce toate sunt fierte, se strecoară, lăsându-se în supă do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzákeverjük a fokhagymát, a cukrot, a pirospaprikát, kicsit később pedig a zöldborsót, a répát és a petrezselyemgyökeret. Rövid idei...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA feldarabolt hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott krumplit, zellergumót, petrezselyemgyökeret és a brokkolit. Annyi vizet öntünk a zöldségekre, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű