110 gramm sózatlan vaj szobahőmérsékleten
1 csésze barna cukor
2 nagyobb tojás
150 gramm finomliszt
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
200 gramm apró szemű zab
170 gramm étcsoki apró darabkákban
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy nagyobb edényben keverjük össze a kézmeleggel puhított vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Robotgéppel dolgozzuk össze.
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a zab és a csoki kivételével. A száraz alapanyagokat öntsük a vajas keverékhez, készítsünk egységes masszát belőle. Adjuk hozzá a zabot és végül a csokidarabkákat is.
Nagyjából 10 perc alatt süssük készre a kekszeket – hagyjuk őket 5 percig hűlni, mielőtt megkóstolnánk.
A kekszet ledaráljuk, és a színezéken és tortadarán kívül a hozzávalókat összedolgozzuk. Az állaga legyen jól formálható, se nem száraz, se nem nedves. Az összegyúrt tésztát oss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával. Az almát meghámozzuk, és annyit szeletelünk fel akár karikára is, hogy a tepsit kirakjuk vele. Ez kb. 2-3 db. A tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót a tojással, a búzadarával és a csipetnyi sóval alapossan összedolgozunk, és legalább 30 percig pihentetjük. Enyhén sós, lobogóan forró vízben, kb 5 perc alatt kifőzzük a g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyünk két mélyebb tálat. Az egyikben összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor), a másikban a felvert tojást a tejjel. A szilvát kimagozzuk és bőven megszórjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű