Húsgombóchoz:
160 g darált hús
4 ek zabkorpa
1 tojás
fűszerek: oregano, fűszerkeverék
Szószhoz:
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
paradicsomlé
1 ek sűrített paradicsom
bolognai mártás por
A darált húst fűszereztem, majd hozzáadtam a tojást és a 4 evőkanál zabkorpát. Gombócokat formáztam belőle, majd forrásban lévő vízben 15 percig főztem őket.
A szószhoz:
Az olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom, bolognai mártás por.
Alacsony lángon időnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besűrűsödik.
Karfiol húsos takaró alatt 1 közepes fej karfiol 2 ek só (a karfiol előfőzéséhez) 30-40 dkg darált sertéshús 2 db tojás 1 közepes fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma feket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. 2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. 2. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDarált húst tálba teszem, hozzá adom az apróra vágott fokhagymát a fűszereket és a tojást. Jól összedolgozom. Bár hasonlít a fasírthoz, mégsem forgatom zsemlemorzsába. Forró bő ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű