2 körte
camembert sajt / trappista sajt
darált hús
sűrített paradicsom
100 g bulgur
zöldségkeverék
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd éles,rövid pengéjű késsel óvatosan eltávolítjuk a magházukat. Egy vízzel teli edénybe tesszük, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a körtéket. Mikor már puhák a gyümölcsök(ne főzzük szét!), leszűrjük.
A darált húst felrakjuk főni, majd hozzáadunk 1 ek sűrített paradicsomot és egy kis kanál milánói port és egy kevés vizet.
Pár percig tovább főzzük.
Megtöltjük a körtéket a hússal és reszelünk rá sajtot vagy pedig vékony camembert sajt szeletet vágunk rá.
A zöldségkeveréket megfőzzük majd leszűrjük.
200 ml vizet felforralunk és leöntjük vele a bulgurt. 20 percig hagyjuk pihenni. Ha elkészült hozzákeverjük a zöldségeket.
Az élesztőt a langyos tejben és vízben felfuttatjuk, bedagasztjuk, és kelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk. Egyiket a kizsírozott tepsi aljára tesszük, a másikat a töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom., ha ezzel is megvagyok hozzá adom a felkockázott paprikát és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott burgonyát mélyen vagdossuk be, a kialakított zsebekbe tegyük bele a felvágott szalonnát, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal és rozmaringgal. Öntözzük meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű