500 ml habtejszín, 25 dkg porcukor, 5-6 szem barack, 100 gr csokoládé.
A habtejszínt verjük keményre a porcukorral. A barackot pucoljuk meg és nagyobb részét turmixoljuk össze és azt is keverjük a habhoz. A maradékot aprítsuk fel.
A csokit felolvasztjuk és pohárba vagy kehelybe elkezdjük rétegezni. Hab-csoki-darabolt barack-hab-csoki-barack.
A tetejére darabolt barack és olvasztott csoki kerüljön díszítésnek.
Ezt aztán lehet variálni ezerféle gyümölccsel!!!!!!!
Eredeti recept: A cukrot felolvasztjuk, beletesszük a darált diót, majd a tejet. Kis lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük (húzásra hideg tálon próbáljuk). Amikor már sűrűbb...
Elkészítési idő: 60 perc + ..... Nehézség: Nehézhttp://ftp.kifoztuk.hu/jdownloads/Kifztk2014/kifoztuk_2014_fagyi.pdf
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet és a margarint a mikróban összemelegíteni, amíg a vaj elolvad. A porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összeturmixoljuk. A mézes vajat öss...
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: Közepes