1 kg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 2 tk só, 5.5 dl tej, 1 ek cukor, 1 tojás sárgája, 10 dkg margarin, 5 dkg élesztő.
Tetejére: 1 egész tojás, 7-8 dkg sajt.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejjel és cukorral. Jól összedolgozzuk és kb. 1 órát kelesztjük. 10 részre osztjuk, gömbölyítjük. Így hagyjuk még 15 percet pihenni, majd nyújtjuk és feltekerjük, de minden tekerésnél lenyomkodjuk a szélét. A végén tenyerünkkel kicsit lelapítjuk. Még 10 percig hagyjuk pihenni, addig előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A kiflijeinket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal.
A vajat közepesn keményre hűtjük és két sütőpapír között 1/2 cm vastagságú tégalalpot nyújtunk belőle. Lehűtjük. A tejet langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a cukor felét és felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet keverjük össze és tegyük bele az élesztőt. A lisztet a többi hozzávalóval tegyük egy tálba és öntsük rá az élesztős tejet. Keverjük össze és ha szükséges adjunk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 6 egyenlő részr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...
Elkészítési idő: 1h35p Nehézség: Könnyű