1 cipó, 4 db tömlős krémsajt, 300 gr tejföl, só, szalonna, fokhagyma.
A kenyeret tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a cipó köré rakjuk.
A tejfölt és a sajtokat összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük és beleöntjük a kenyérbe.
A kenyér széleit meglocsoljuk vízzel és a kiszedett kenyérdarabkákat is.
Betesszük a sütőbe és 180 fokon 20 percig sütjük.
Ameddig sül, a szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk.
Ha a kenyér megsült, kivesszük és a mártásba keverjük a szalonnát.
A kenyérdarabkákat a mártásba mártogatjuk, így fogyasztjuk. Ha elfogyott, akkor széttépjük a cipót.
Én előre lepirítottam a szalonnát és úgy kevertem össze a sajtos.
Sőt lehet bele tenni lila hagymát és fokhagymát is.
A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük kevés olajon. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a vöröshagymát, a lereszelt fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb) és ezzel el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kókuszszírral kikent tepsibe szedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű