Évek óta gyűjtöm és kisérletezgetem a jó chutney recepteket.
Íme a legújabb, a céklás meggy chutney.
Hozzávalók:
kevés hagyma apróra vágva, kevés mazsola, pici só,
30 dkg cukor, 75 dkg cékla, 75 dkg meggy,
és egy 5 cm-es gyömbérdarab apróra vágva, szegfűszeg, chili, méz,
balzsamecet vagy málnaecet ízlés szerint
Picit megpirítom a hagymát, hozzá pirítom a cukrot, mellé a mézet.
Bele teszem az összes hozzávalót, és kemény lekvársűrűségűre főzöm.
Ilyenkor már nincs meggy,ezért befőttet,vagy mélyhűtött meggyet is használhatunk.
Nekem most befőttem volt,így a levét is hozzá öntöttem.
Szinte folyamatosan kevergetni kell.
Sült húsok,pástétomok mellé fenséges kísérő,
A legfinomabb mennyei falat ha fokhagymán sült libamáj mellé adjuk.
A karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű6 db édesburgonyát megtisztítunk és bevagdosunk. Egy hőálló tálat kivajazunk, és abba helyezzük az édesburgonyát. Szalonnával megtűzdeljük a bevágásokat, és megszórjuk sajttal....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázva,sós vízben főzzük készre.Levét leszűrjük,és rászórjuk a petrezselymet.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKevés kacsazsíron lepirítottam a bulgurt, dobtam rá egy kisebb vöröshagyma felét, apró kockára vágva,ezzel dinszteltem, míg szép színe lett. Kétszeres mennyiségű alaplével öntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű