3 evőkanál liszt
másfél evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
negyed teáskanálnyi szódabikarbóna
csipetnyi só
3 evőkanál olaj
4 evőkanál tej
Az alapanyagokat egy tálba tesszük és addig keverjük, amíg krémes állagú tésztát kapunk. Ha nagyon sűrűnek tűnik, adhatunk hozzá még 1 evőkanál tejet. A csomómentes tésztát 1 nagy, vagy két kisebb bögrébe tesszük. A mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán 2 percig sütjük. Ha a tészta megnő, akkor el is készült. Gyengébb teljesítményű mikrosütők esetében lehet, hogy 1 perccel tovább kell sütni, ezért ellenőrizzük egy villával, hogy megsült-e a tészta. Önmagában is remek, de tejszínhabbal, vagy lekvárral is kínálhatjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük. További keverés mellett hozzáadjuk a 4 egész tojást. Minél tovább keverjük, annál szaporább és könnyebb lesz. Reszelt citromhéjat, vanil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba beletesszük a tejet, lisztet, cukrot, tojást, sütőport és a sót, simára keverjük. Az almát meghámozzuk, a közepét almafúróval vagy hegyes késsel kivágjuk, és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük,180 fokra melegített sütőben megsütjük. A krém készítése: A tejet a pudingporokkal, cukorr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk. 15 percre tegyük a hűtőbe, d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű