2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borké
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.
Káposztagyaluval jó vékonyra szeleteljük a káposztát. Köménnyel, sóval megszórjuk. Annyi vízben, amennyi kb ellepi majd cukrot, sót, ecetet teszünk. Addig kavarjuk, amíg minden el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegyalultam az uborkát, kb 80 dkg.. ehhez 20dkg hagymát is... így lett egy kiló... alaposan egybeforgattam.. én egy csokor kaprot is vágtam közé... Tehát a hozzávalókat egy kiló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan megmosott uborka (én 1-2 órát hagyom vízben ázni) végeit levágjuk. Sokan "derékba" vágják ilyenkor az uborkákat. Nem kell, csak éppen lecsípjük a végeit, majd a kést beles...
Elkészítési idő: 3 -4 nap Nehézség: Könnyű